maanantai 29. huhtikuuta 2013

Kun pojat halusivat valmistaa illallisen puistossa

Tämä on tarina viime viikolta. Se alkaa näin: 
"Ladies, we are going to do a BBQ at a park this afternoon. Be ready to leave at 3. "

Pojilla on jo pitkään ollut grillausbuumi ja vihdoinkin keskiviikkona sää näytti sopivalta. Ulkona syöminen on aina kivempaa kuin sisällä, joten olin innolla lähdössä mukaan. Viiri ja Katri ehtivät lähteä Kualle opiskelemaan eivätkä kehdanneet enää pyöräillä kaupungin toiselle laidalle Norrebrohon, jonka pojat olivat valinneet grillauspaikaksi. 

Pyöräiltiin Nickin kanssa Assistens kirkegårdin luo, jossa tavattiin Shane, joka oli bongannut viereisestä puistosta julkisen grillauspaikan. Mie jäin vahtimaan paikkaa ja pojat lähtivät etsimään kauppaa. Onneksi otin rasismi-lukemiset mukaan, sillä pojilla kesti melkein tunti löytää a) ruokaa b) hiiliä c) jotain ihme sytytinpaloja... 

Tulen sytyttäminen olinkin sitten toinen aikaa vievä operaatio, sillä tuuli oli yllättäen aika kova.. Onneksi Nickillä oli pallo mukana ja niimpä sillä aikaa kun Shane puuhaili grillin parissa, mie opettelin potkimaan australialaista jalkapalloa. Se pallo on aika mahdoton, mutta osasin mie jotenkuten potkia sitä. 




Kesti reilut kaksi tuntia, ennen kuin hiilet oli tarpeeksi kuumia ruuan (makkaran, paprikoiden ja pitaleipien) lämmittämistä varten. Tässä välissä Martin ehti myös ilmestyä puistoon, mutta Nick joutui lähtemään tanskan tunnille, tyhjin vatsoin, koska illallinen ei ollut vielä valmis. 


Ylivalottunut makkara. Näytti kypsänä ihan syötävältä.
Ehdittiin myös pelailla nelistään ihan tavan jalista ruokaa odotellessa ja Martin opetti meille sellaisen pihajalispelin, jota oli pelannut paljon lapsena. Mie kohelsin vähän ja liukastuin, niin että löin polveni hiekan alla olevaan betoniin, enkä pystyny hetkeen kävelemään... No, onneks ei ole niin vaarallista jos on välillä polvet ruvilla ja mustelmilla. 

Lopulta meidän illallinen oli valmista ja makkarakin maistui niin hyvälle, kun oli kiljuva nälkä. Harmi kun ei ole enempää kuvia, mutta puhelimesta loppui akku enne kuin päästiin kunnolla kokkailemaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti