lauantai 2. helmikuuta 2013

Apartment crawl and Australia Day


Viime viikon perjantaina juhlistimme tanskan kirjallisesta kokeesta suoriutumista kotiapron eli Apartment crawlin merkeissä.Viisi asuntoa ilmoittautui mukaan, mutta todellisuudessa ihmisiä oli rutkasti enemmän, loppuillasta ehkä noin 30 henkeä. No, juomista ja syömistä kuitenkin riitti kaikille ja jopa suomalainen salmari teki kauppansa. 







Jenkeillä on muuten outo tyyli juoda olutta. Tuollaiseen oluttölkkiin isketään esim. avaimella reikä alaosaan ja sitten juodaan. En yrittänyt itse, mutta jotkut jenkeistä näytti mallia. Lopputuloksena kämpän katto ja lattiat oluessa. Mutta olihan se hauskaa katsoa!


Lauantai-iltana suuntasimme pyörämme kohti pohjoista ja Keops-kollegiumia, jossa juhlittiin Australia-päivää.





Australia Day on kansallispäivä ja yleinen vapaapäivä Australiassa, jolloin aussit juhlistavat ensimmäisten brittisiirtolaisten saapumista saarelle. Nykyään päivää juhlitaan kuuntelemalla mm. Top100-hittilistaa radiosta ja syömällä australialaisia herkkuja. Tärkeintä on kuulema kuitenkin "just get drunk". (Täältä voi lukea lisää: http://en.wikipedia.org/wiki/Australia_Day)


Tunnista kuvasta australialainen.


Nämä ekat aussibileet olivat ihan mukavat, vaikka ehkä kuitenkin odotettiin jotain erikoisempaa. Toisaalta ehkä oltiin vaan paikalla väärään aikaan, monet olivat kuulemma käyneet jo aiemmin päivällä; suurin osa ruuista oli jo syöty ja ihmisiäkin oli paikalla enää parisenkymmentä. Sain kuitenkin maistaa australialaisten versiota Nutellasta (näillä kahdella ei ole kyllä muuta yhteistä, kuin että mollemmat ovat ruskeaa möhnää, jota laitetaan leivän päälle); Vegemitea! (http://www.vegemite.com.au/Pages/promotion-surfgroms.aspx). Leivän päälle en sitä laittais, mutta ne "nyytit", joita söin oli hyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti