keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Vappu-Valpuri-Vappen-MayDay

Tänä vappuna en pukeutunut haalareihin ja lakkiin, en nähnyt tivolin saapumista Jyväskylään enkä kiivennyt Harjulle piknikille. Sen sijaan kirjoitin kandia (ja sain sen myös valmiiksi, en tosin vielä vappuna, mutta melkein ja nyt se on tarkistajan hyväksyntää vaille valmis uujee!!), ikävöin Jyväskylän tytskiä ja Viiriä, joka myös lennähti Suomeen juhlimaan. Mutta leivoin myös elämäni ensimmäiset munkit Katrin ja Shanen kanssa ja vietin vappua tanskalaisittain Faeldeparkenissa tuhansien muiden kanssa.
     Munkkien leipominenkin sujui oikein mallikkaasti, kerran vain jouduin soittamaan äidille, kun näytti ettei taikina kohoa ollenkaan... Loppujen lopuksi munkit onnistuivat yli odotusten ja tulipaloltakin vältyttiin. 


  
Tanskalaiset juhlivat vappua vasta vappupäivänä ja nähtävästi tapana on kokoontua kaupungin suurimpaan puistoon Faeldeparkiin piknikille ja kuuntelemaan bändejä ja eri ammattijärjestöjen edustajien pitämiä puheita. 







Vaikka puistossa paljon nuoria olikin, varsinkin teinejä, jäi miulle sellainen kuva, että Tanskassa vappu on enemminkin työväen kuin opiskelijoiden juhla, toisin kuin Suomessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti