perjantai 25. tammikuuta 2013

Ruokaterveiset


Suomalaiseen opiskelijaruokaan ja erityisesti sen alhaiseen hintaan tottuneena hieman jännitti, miten tällainen antikokkailija saa itsensä ruokittua uudessa ympäristössä. Onneksi siihen on löytynyt hyvä ratkaisu; yhdessä kokkailu. Harva se ilta tehdään naapuritalo(je)n vaihtareidan kanssa yhdessä ruokaa. Viirin kanssa meidän bravuureita on kanapasta sekä vuohenjuustosalaatti. Jos tekee mieli jotain muuta, kipaistaan naapurinpoikien luo syömään. 

Ruokien kuvaaminen on haastavaa, mutta alla joitain maistaisia siitä, mitä täällä on tullut suuhun laitettua. 
 
Potluck Dinner Party eli Nyyttärit:





Kanaa australialaisittain:


The Wishbone
Kanan koivet pitää sitoa.
Melkein valmis (odotettiin kaksi tuntia)!


Lounas tähän mennessä parhaassa sandwich-paikassa (Smagsløget, lähellä Norreportin asemaa):




Yömyöhään leivottua porkkanakakkua:

Maistui paremmalta, miltä näytti.

Illallinen naapurissa: 





Tähän mennessä olen syönyt myös ainakin:
- tanskalaista raejuustoa (aika pahaa)
- tanskalaista ruisleipää eli rugbrød (tosi hyvää)
- valkosuklaakastikkeesen dipattua vohvelitikkua (IMELÄÄ)
- kanelikierrepulla (ihanaa...)
- Chili Milissä maailman parhaan salaattilounaan (kaikki kyläilijät vien ainakin  tänne!)
- lähipitserian pitsaa (not bad at all)
- Brusells sprouts eli ruusukaalia (uusi henk.koht. lempparikaalini)
- amerikkalais-australialias-chileläiskeittiön nakkipastaa (omnomnam)
- yliopiston "kantiinin" buffet-linjaston herkkuja (hyvää ja halvempaa kuin kaupungilla syöminen; annoksen hinta riippuu sen painosta, itse maksan yleensä 4-6€)

Vielä maistamatta on ainakin:
- leverpostej
- dansk salt lakrids
- marineret sild 
- cupcakes
- Viirin äidin tuomat turkinpippurit

PS. Tämä postaus on omistettu äidille. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti